Bokföringskurser när du har tid!

Företaget

Om Peter Reivall

Jag heter Peter Reivall och har jobbat med bokföring på det ena eller andra sättet i hela mitt yrkesverksamma liv.

Tillbaka i skolvärlden efter flera år i näringslivet såg jag att mina elever förstod lika lite om bokföring som jag själv en gång hade gjort. Det handlade då som nu, om mekanisk inlärning långt ifrån faktisk förståelse för bokföringens grunder.

I ett lärarrum 1987 ifrågasatte jag den etablerade modellen med debet/kredit. Där och då föddes iden om bokföring som liknande mina erfarenheter från näringslivet. Mina elever förstod plötsligt hur allt hänger ihop och kunde lära sig hur bokföring faktiskt fungerar. Denna helomvändning var fantastisk att se, och när en elev frågade varför man inte kan bokföra vinsten direkt på raden, förstod jag att den sista pusselbiten hade fallit på plats. Jag har sedan dess undervisat med denna metod istället för med den traditionella.

Trots utmaningen i att förändra etablerade arbetssätt har det varit omöjligt sluta. Metoden vinner mark och jag har haft de mest nöjda elever genom åren. Jag har fått förmånen att hjälpa hundratals företagare att förstå och sköta sin egen bokföring.

Peter Reivall, civilekonom och pedagog, grundare av Saldosystem-metoden.

Om Saldosystem

Svenska Saldosystem AB bildades 1987 och har sedan dess och till och med augusti 2017 utbildat företagare och studenter i bokföring och övrig företagsekonomi. Sedan september 2017 fortsätter vår försäljning och vidare utbildning genom Svenska Saldoteknik Ef och Beegleton AB. Vi är fortfarande samma personer som arbetar med sidan. Vårt sätt att utbilda skiljer sig från andra och är bevisat framgångsrikt.

Vi finns i Skara och Norrköping och har våra kurser tillgängliga online, på DVD samt i fysisk form på olika platser i Sverige.

Sagt om Peter Reivall och Saldosystem

Harry Goldman, VD för Svenska Nyföretagarcentrum:

”Peter Reivall har i många år arbetat med det som många upplever krångligt: bokföring och redovisning. Som jag upplever det har han med sin metod gjort bokföringen lättare att förstå.”